Recept op basis van cookidoo
Ingrediënten
Deeg
· 250 g tarwebloem
· 120 g kokosboter
· 60 g koud water
· 1 theelepel fijn zout
Vulling
· 1 fijn gehakt knoflookteentje
· 30 g kikkererwtenmeel
· 60 g water
· 400 g fluweeltofu
· 40 g olijfolie
· 2 eetlepels edelgistvlokken
· 1 theelepel meel
· 1 theelepel fijn zout
· ¼ theelepel versgemalen zwarte peper
· ¼ theelepel gemalen nootmuskaat
· 500 g diepvriesspinazie, ontdooid en uitgelekt
· 2 handjes vol verkruimelde walnoten
· 2 tomaten in partjes
· Handvol pijnboompitten
Bereiding
Deeg
Meng bloem, kokosboter, water en zout
Vorm een deegbal en laat deze gewikkeld in huishoudfolie een half uur in de koelkast rusten
Druk het deeg in een ingevette quichevorm en bedek het met verkruimelde okkernoten
Vulling
Meng water en kikkererwtenmeel tot een glad mengsel
Meng fluweeltofu, 120 g olijfolie, edelgist, meel, zout, peper en nootmuskaat met de blender onder het kikkererwtenmengsel
Voeg de spinazie toe en meng
Giet het spinaziemengsel over het deeg, druk er de tomaatpartjes met de open kant naar boven in en bestrooi met pijnboompitjes
Bak de quiche 45 minuten in een op 190 ° C voorverwarmde oven
Laat de quiche 10 minuten in de quichevorm afkoelen alvorens te serveren
Lees je graag af en toe een recept of een plantaardige tip?
Of misschien wil je jouw vegan recepten en tips delen?
Word dan lid van onze facebookgroep Wat vegans (w)eten.
Reactie schrijven